V NP Poloniny využívajú na monitoring prírody taliansky skúter

09.02.2007 Snina

Stakčín/Snina 9. februára (TASR) - Dar talianskej súkromnej zoologickej záhrady Park Natura Viva v podobe snežného skútra využívajú pracovníci Správy Národné...
Stakčín/Snina 9. februára (TASR) - Dar talianskej súkromnej zoologickej záhrady Park Natura Viva v podobe snežného skútra využívajú pracovníci Správy Národného parku (NP) Poloniny v týchto dňoch naplno.

Napriek tomu, že zima spojená so snehovou prikrývkou v nižších polohách absentuje, vo vysídlenej oblasti pri vodárenskej nádrži Starina v Sninskom okrese je asi 60 centimetrov snehu. \"Skúter sme získali od talianskych partnerov v rámci projektu a využívame ho v tejto lokalite raz týždenne na monitoring prírody, \" uviedol dnes pre TASR Jozef Repka, poverený vedením Správy NP Poloniny. Dodal, že v rámci projektu získali v roku 2004 od Talianov dve samice zubra. Jedna z nich už priviedla vlani na svet mláďa pokrstené menom Anna Valentína.
Podľa Repku oblasť NP propagujú prostredníctvom talianskej televízie aj v Taliansku. Črtá sa aj ďalšia spolupráca so spomínanými kolegami, ktorá je v štádiu rokovaní.
 

Vyberte región